Vajina Kaşıntılarının Nedeni

Vajina Kaşıntıları neden olur



Vajinal Kaşıntıların bilinen en önemli sebebi vajinal enfeksiyonlardır , bunun dışında alerjik yani iritan sebepler  ve çeşitli deri rahatsızlıkları olabileceği gibi genital bölgede bulunan kansorejen rahatsızlıkların başlangısı kendini kaşıntı şeklinde ortaya çıkabilir. Vajinal enfeksiyonların en önemli sebebi olan vajen  ph  ve bakteri ortamının dengesinin bozulmasıdır.  

Vajen bölgesinin ph değerinin bozulmasının  en önemli sebeplerinden biri ilaç kullanımları iken bir diğeri de adet öncesi dönem veya yeni bir partner gibi vajen pH değişebileceği durumlardır . Ayrıca havuz kullanımı sonrası çok uzun süre ıslak kalmak , duş almadan ıslak mayo ile oturmak vajen  bölgesinin ph değerini bozarak genital kaşıntılara sebep olabilir.

Dış genital bölgede görülen kaşıntılar ağırlıkta enfeksiyon kaynaklı olmakla beraber bunlar arasında en sık görüleni mantar enfeksiyonudur.  Mantar enfeksiyonları özellikle kadının hamilelik döneminde görülür bunun nedeni ; dış genital bölgeyi mantarlardan koruyan ve lakto adı verilen bakterilerin hamilelik sürecinde azalmasıdır.

Yine kadının hamilelik süresi boyunca , doktor tavsiyesi dışında bilinçsiz olarak antibiyotik kullanımı, vücutta bulunan latabosil adı verilen iyi huylu bakterileri azalttığından vücudu mantar enfeksiyonlarına karşı savunmasız hale getirmiş oluruz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Daraltma Ameliyat Sonrası

Labioplasti Nedir?

Genital Beyazlatma