Labioplasti Nedir?

Labioplasti Nedir

Kadınlarda vajinal bölgede çeşitli sebeplerden dolayı oluşan estetik bozukluğu gidermek amaçlı yapılan operasyonlara verilen isimdir. Genital bölgede iç dudaklarda oluşan genişleme ve sarkmaya bağlı yapılan bu ameliyatlar çok büyük oranda başarıya ulaşmaktadır.

 

Kimler Labioplasti Ameliyatı Olabilir?

Genital bölge de sarkmayla oluşan estetik sorunu yaşayan tüm kadınlara uygulanabilen bir ameliyattır. Çocuk doğurup doğurmaması, bakire olmasına, yaşına, evli olup olmamasına bakılmaksızın yapılabilir. Yapılan ameliyatın doğum yapılmasına da engel bir yanı yoktur. Ameliyat risklerini taşıdığı için uzman doktorlar ve cerrahlar tercih edilmeli sonrasında kişisel bakıma çok dikkat edilmelidir.

 

Labioplasti Nedenleri?


·        İlerleyen yaş ile değişime uğrayan vajina
·        Menopoz sonrası oluşan his kaybı ile beliren sarkmalar
·        Zor ve çoklu doğumlar
·        Aşırı zayıflık ile iç dudakların daha belirginleşmesi
·        Kaza, travma ve zor doğumla oluşan yırtılmalar
·        Sık sık kilo alıp verme
·        Vajinal enfeksiyon ve bölge de oluşan kitleler
·        Cinsel birliktelikte aşırı zorlama
·        Hormonal bozukluklar
·        Gen yapısı ile alakalı doğuştan oluşan durumlarda gözlemlenmektedir.

 

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Olur?

Bazı durumlarda çocukluktan oluşan vakalar olduğundan 16-18 yaş arasında aile izniyle yapılabilir. Sonrasında estetik bozukluğu oluşan kadınların kaygılarını yenmeleri, özgüvenlerini kazanmaları ve estetik açıdan da rahat olabilmeleri için bu ameliyatı yaptırmaları faydalarınadır. Operasyon 45-60 dk arası sürmektedir. Lokal anestezi uygulanarak yapılacağı gibi kişinin tercihiyle genel anestezi ile de yapılabilir. 


Ameliyat risklerini taşıdığı için uzman ellerde tüm ameliyat şartları sağlandığı takdirde yapılmalıdır. Hasta çoğu zaman aynı gün taburcu edilebilir.  Ameliyat sırasında eriyebilen dikişler tercih edileceği için sonrasında dikiş aldırma gibi başka bir işlem yapılmaz.  Hastanın belirli bir süre sıvı ile aşırı teması sorun olabilir. Havuz, deniz ve hatta küvet gibi su birikintileriyle doğruyla teması 4-6 hafta arası yasaktır. Cinsel ilişkiyi de aynı süreçte girilmemelidir. Bakımı eksiksiz yapıldığı zaman bir sorun oluşmaz ve kişi hayatına daha kaliteli devam edebilir.

 Daha fazla detaylı bilgi için https://www.saglikguncel.com en doğru adres.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Daraltma Ameliyat Sonrası

Genital Beyazlatma