Vajinismus Nedir


Vajinismus Nedir

Evli çiftlerin yaşamlarında resmen kabus olarak bilinen vajinismus, vajinada istemsiz bir şekilde meydana gelen kasılma rahatsızlığına verilen isimdir. Kaslarda meydana gelen kasılma hareketi istemsiz olarak meydana geldiği için ilişki sırasında ciddi problemler meydana getiren bir rahatsızlıktır. Vajinismus hastalığı ile ilişkiler ya isteksiz ve zorlama ile olur ya da hiç gerçekleşmeden son bulur. Bu nedenle cinsel yaşamda büyük bir etki meydana getiren rahatsızlıklar arasında yer alır.

Vajinismus Neden Meydana Gelir?


Vajinismus genel anlamda ilk defa cinsel birliktelik yaşayacak olan kadınların yaşadığı bir sağlık problemidir. İlk ilişkilerine yönelik olarak cevrede yaratılan aşırı korkutucu algılar bedeni ile kadın sonuçlarından kıracağı için ilişkiyi uzun süreli olarak reddetme gereği duyar.

 Aşırı kanama, sancılanma, delinme, zarar görme ve zedelenme gibi sonuçların olacağına inanan kadın korkar ve korkusundan dolayı kasılır. Kasların komple kasılması ile su var halini alan vajinaya penisin girmesi imkansız bir hal alır. Vajinismus problemi kadında görülse de sorun çift taraflıdır ve çiftlerin ortak tedavileri ile birlikte bu problem aşılabilir.

Vajinismus Tedavisi Ankara ilinde merkezimize başvuran pek çok kadın hastamızı sağlığına kavuşturmuş bir klinik olarak soru ve sorunlarınıza her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Daraltma Ameliyat Sonrası

Labioplasti Nedir?

Genital Beyazlatma