Genital Bölge Kararması Nasıl Geçer

Genital Bölge Kararması

Bikini bölgesinde oluşan kararmalar birçok kadının sorunudur. Genital bölge kararmasından rahatsız olan kadınların bu durumu gidermek için kullanılan tıbbi uygulamaların dışında kullanabileceği birçok doğal yöntem vardır.

Genital Bölge Kararmasının Nedenleri

Genital bölgede oluşan genital bölge kararmalarının birçok nedeni vardır. Genital bölge temizliğinde kullanılan kalitesiz malzeme ve yanlış yöntemler bu soruna yol açan başlıca sebeplerdir. Bunların dışında;
  Aşırı terleme
  Polyester malzemeden üretilmiş iç çamaşırlarını kullanılması
  Genetik faktörler
  Gebelik durumu ve buna bağlı hormonal değişiklikler genital bölge kararmalarının diğer nedenleridir.

Genital Bölge Kararmasını Geçiren Tıbbi Yöntemler

Genital bölge kararmasını geçirme de tıbbi olarak kullanılan en yaygın yöntem lazer uygulama işlemidir. Kararma oluşan genital bölgeye lazer ışınlarının uygulanması ile yapılır. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar süren bir uygulamadır. Genital bölge kararması yaşanan bölgenin beyazlatılması işlemi sırasında herhangi bir ağrı sızı hissedilmesini engellemek için işlem uygulanacak bölgeye anestezik krem sürülür. Bu sayede oluşabilecek ağrı sızının hissedilmesi engellenmiş olur. 

Genital bölge kararmasına neden olan melanin pigmentleri ve bunları üreten hücreler lazer ışınları ile tahrip edilir. Melanin pigmentlerinin ve bunları üreten hücrelerin zayıflatılmasıyla genital bölge beyazlaması sağlanır.


Limon İle Genital Bölge Kararmasını Geçirme


Limonun genital bölge kararmalarını geçirmek için birkaç farklı uygulanış biçimi vardır. Bir limonu önce sıkarak suyunu cildinize sürüp kalan kısmının iç tarafını da kararan bölgeye sürerek uygulayabilirsiniz. Bir diğer limon uygulama şekli ise kür hazırlamaktır. Bunun için bir yemek kaşığı yoğurda yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Bir limon suyu da sıkılarak karıştırılır. Kararma yaşanan bölgeye sürülüp yaklaşık olarak on dakika bekletilir. Ardından durulanıp kurulanır.

Karbonat İle Genital Bölge Kararmasını Geçirme

 Karbonat kullanımı genital bölge beyazlatmalarında oldukça etkili olan doğal yöntemlerdendir. Ancak hassas bir cilde sahip olanların bu yöntemi kullanmaları pek tavsiye edilmez. Bir miktar karbonat bir miktar suyla karıştırılarak macun kıvamına getirilir ve kararma yaşanan bölgeye uygulanır. Kuruyana kadar beklenir ve ardından bol soğuk su ile durulanır. Bu yöntemi haftada iki kez uygulamak yeterli sonuç alacaktır.

Domates İle Genital Bölge Kararmasını Geçirme

Cilde parlaklık verme ve cilt tonunu açma da oldukça etkili olan domatesler içerdiği antioksidanlar sayesinde kararmış bölgeler üzerinde de oldukça etkilidir. Bir domates ikiye bölünür ve dairesel hareketlerle kararma yaşanan bölgeye uygulanır. Yaklaşık on dakika bekletildikten sonra bol soğuk su ile durulanır.

Kaynak : http://blog.milliyet.com.tr/vajina-dunyanizi-karartmasin/Blog/?BlogNo=614181

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Daraltma Ameliyat Sonrası

Labioplasti Nedir?

Genital Beyazlatma